ISPITIVANJE TEHNIČKIH SUSTAVA

Misija kvalitetnog planskog održavanja je pružiti pouzdan i siguran rad opreme i radnog okruženja, kao i pružanje kvalitetne podrške korisniku umanjujući ili čak eliminirajući potrebu za servisima i popravcima uzrokovanim neplaniranim štetnim događajima te samim time i eliminiranje dodatnih financijskih gubitaka.
Preventivno i prediktivno održavanje nezamislivo je bez ispitnih metoda kojima se vrši nadzor i ispitivanje opreme, proizvodnih procesa i radnog okruženja.

 

PROVODIMO SLIJEDEĆA ISPITIVANJA I KONTROLE

 
 
Image

KONTROLA STANJA LEŽAJEVA

Provodimo ispitivanje i redovitu kontrolu stanja ležaja.

Tradicionalni način podmazivanja ležaja određen je vremenskim periodom. Proizvođači preporučaju podmazivanje na temelju sati rada, kao i količinu maziva. Tablice podmazivanja određene su u laboratorijskim uvjetima, a čim motor krene u eksploataciju u nekom pogonu, to s bitno drugačiji uvjeti (drugačija snaga, režim rada, itd…).

Postoji ravnoteža koja mora biti pogođena između premalo i previše podmazanog ležaja. U praksi su sve češći kvarovi motora uzrokovani previše podmazanim ležajevima, a ne premalo podmazanim jer je uobičajeno razmišljanje ” više je bolje” što u ovom slučaju nikako nije bolje.

Nemoguće je znati u kojem je stanju ležaj bez praćenja ultrazvučnom kontrolom.

 
 
projektiranje energetskih i plinskih sustava

ISPITIVANJE ODVAJAČA KONDENZATA

Ultrazvučnom tehnologijom u kombinaciji s termografijom izvodimo ispitivanje funkcionalnosti i nepropusnosti odvajača kondenzata.

Redovitim ispitivanjem i održavanjem odvajača kondenzata u sustavu parovoda moguće su velike uštede  energije.

 
 
Image

ISPITIVANJE ELEKTROORMARA

Ultrazvučnom tehnologijom u kombinaciji s termografijom KONTROLIRAMO STANJE ELEKTROORMARA.

 
 
Image

MJERENJE PROTOKA TEKUĆINA I POTROŠNJE ENERGIJE

Imamo mogućnost mjerenja protoka tekućina, potrošnje energije te mjerenje debljine stijenke na cijevima.

Radi se o neinvazivnoj metodi mjerenja i praćenja potrošnje energije (toplinske i rashladne) te protoka tekućine. Nema prekida tehnološkog procesa niti nikakvog doticaja s medijem. Metoda se može primjeniti i kod korozivnih i otrovnih tekućina.

Mogućnost mjerenja cijevi promjera 13 – 2000 mm.

 
 
Image

ISPITIVANJE INSTALACIJA KOMPRIMIRANOG ZRAKA, NEDOSTUPNIH CJEVOVODA I STLAČENIH PLINOVA ZA KOJE NE POSTOJE DETEKTORI

Ispitivanje instalacija komprimiranog zraka vršimo pomoću ultrazvučne tehnologije.

Ultrazvučno ispitivanje je nerazorna metoda ispitivanja koja svoju primjenu ima u području strojarstva, elektrotehnike i graditeljstva. Ultrazvučna metoda ispitivanja se temelji na detekciji ultrazvučnih signala koji dolaze s predmeta ispitivanja i pretvaranju tih signala u zvukove iz frekvencijskog područja koje ljudi čuju.

Primjenom ultrazvučne kontrole u području održavanja moguće je otkriti mjesto kvara (pr. propuštanje) i time bitno utjecati na smanjenje troškova uslijed gubitaka u eksploataciji.

U praksi se pokazalo da se u većini industrijskih pogona  ne provodi adekvatno ispitivanje i saniranje instalacije komprimiranog zraka. Redovitim održavanjem sustava komprimiranog zraka moguće su znatne uštede u utrošku energije potrebne za pripremu komprimiranog zraka.

Ovom metodom moguće je ispitivati instalacije bilo kojih plinova u nedostatku detektora, indikatora ili smanjene dostupnosti instalacije.

 
 
Image

ISPITIVANJE INSTALACIJA TEHNIČKIH I MEDICINSKIH PLINOVA

Ispitivanja provodimo priznatim metodama i u skladu sa zahtjevom investitora. Neke od metoda su ispitivanje indikatorima, detektorima ili ultrazvučnom tehnologijom.

U mogućnosti smo ponuditi usluge ispitivanja instalacija većine tehničkih i medicinskih plinova.

 

OSTALE USLUGE

PROJEKTIRANJE

NAŠI STRUČNJACI PROJEKTIRAJU:

PLINSKE SUSTAVE

ENERGETSKE SUSTAVE

PROJEKTE U PODRUČJU ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

Saznaj više

ISPITIVANJE

specijalizirani smo za ispitivanja:

ENERGETSKIH SVOJSTAVA GRAĐEVINA

PLINSKIH I TEHNIČKIH SUSTAVA

ISPITIVANJA I ANALIZE ZVUČNIM I ULTRAZVUČNIM TEHNOLOGIJAMA

Saznaj više

OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE

ISTRAŽIVANJE NOVIH TEHNOLOGIJA

U PODRUČJU OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE I SPREMANJU VIŠKA ENERGIJE

U izradi